Faciliteiten

Kamer
Elke gast heeft de beschikking over een eenpersoonskamer met balkon of terras. De inrichting bestaat uit een bed, kast en zithoek. Wilt u graag eigen spullen meenemen naar het hospice om het een eigen thuissfeer te geven dan kunt u dit in overleg altijd doen. Belangrijk is wel dat er voldoende ruimte rondom het bed overblijft. Elke kamer heeft ook een eigen keukenblok met koelkastje en een badkamer met douche en toilet. De kamer en badkamer wordt door onze medewerkers schoongehouden. In elke kamer is een kabel- en internetaansluiting of WIFI, een televisietoestel, een DVD speler en een muziekinstallatie aanwezig. De mogelijkheid is aanwezig om een eigen computer of laptop aan te sluiten. U kunt gebruik maken van uw eigen mobiele telefoon, of indien u deze niet bezit, gebruik maken van de vaste telefoonaansluiting van het hospice.

Bezoek
In overleg met de gast is bezoek altijd welkom. Na negen uur ‘s avonds en voor negen uur ‘s morgens willen we graag de rust zoveel mogelijk waarborgen en daarom alleen in overleg bezoek toelaten als dit noodzakelijk is. Om te kunnen waken kan er op de kamer van de gast een bed bijgeplaatst worden. Ook bestaat de mogelijkheid in de logeerkamer te slapen wanneer u afwisselt met waken. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

Bewassing
De persoonlijke was van de gast dient te worden verzorgd door familie of vrienden. In bijzondere situaties, en na overleg met de coördinator, bestaat in het hospice de mogelijkheid om de persoonlijke was van de gasten te verzorgen.

Voeding
Wij proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen m.b.t. voeding van onze gasten. Er kan veel, maar niet alles! De keuken van het hospice is er op ingesteld om in uw wensen te voorzien. Per dag wordt gevraagd wat de gast wil eten en op welke tijden hij of zij de maaltijden wil gebruiken. De warme maaltijden worden zeer gevarieerd samengesteld afhankelijk van de wensen en behoeften van de gasten van dat moment. Er wordt zeer regelmatig iets te drinken aangeboden. Heeft de gast trek in iets speciaals, dan proberen wij dit te realiseren. Familie of vrienden kunnen ook wat meebrengen, dit kan in de eigen koelkast op de kamer worden bewaard.

Gezamenlijke ruimtes
Het hospice heeft een grote gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Ook van de ruime tuin kan iedereen gebruik maken. Onze gasten kunnen met bed toegang krijgen tot de tuin. Voor degene die zich even wil terugtrekken is er een stilteruimte.

Download hier de folder over faciliteiten en huisregels.