Hospice Duin- en Bollenstreek logo

Verwijzers

Nascholing voor huisartsen en praktijkondersteuners

Woensdagavond 17 april boden we een geaccrediteerde nascholing voor huisartsen en praktijkondersteuners uit onze regio. Deze nascholing werd gegeven door onze beide kaderhuisartsen Carla Juffermans en Maaike Roovers en Anne Kors van Transmuralis. Ruim 40 belangstellenden kwamen naar deze nascholing met het onderwerp’ Proactieve Zorgplanning’ en ‘de nieuwe richtlijn Palliatieve Sedatie’.

Wilt u de presentaties nog eens nazien kunt u deze hieronder downloaden.

Download hier de presentatie van Anne Kors-Walraven.
Download hier de presentatie van Carla Juffermans en Maaike Roovers.

Indicatie

Heeft uw patiënt palliatieve zorg nodig en is er sprake van een indicatie voor terminale palliatief zorg? Neem dan contact met ons op: 0252-227139. We hebben een opnamecapaciteit van zes kamers en kunnen vaak ook inspelen op acute situaties.

Voor de verpleging is het van belang om via Zorgdomein een overdracht van de praktijk te krijgen. Indien een patiënt vanuit het ziekenhuis naar hier komt, dan is de overdracht niet altijd compleet. Gaarne ontvangen wij voor de opname de relevante medische informatie waaronder een journaal, relevante specialistenbrieven en een actuele medicatielijst. En een terminaal verklaring indien de patiënt vanuit de thuissituatie naar het hospice komt.

De huisarts/afdeling van het ziekenhuis regelt het vervoer naar het hospice. Het ziekenhuis regelt vóór ontslag alle voorkomende noodzakelijke verpleegkundige hulpmiddelen zoals zuurstof e.d.

Opname

Vaak kunnen we op korte termijn een opname regelen. Als dit niet lukt, kijken we samen naar een oplossing. Mogelijk kunnen we een wachttijd overbruggen door het inzetten van vrijwilligers thuis. Voorafgaand aan de opname hebben we een persoonlijk gesprek met de toekomstige gast en de naasten om kennis te maken en de zorgvraag te inventariseren. Dit gesprek vindt plaats in het hospice telefonisch, bij de patiënt thuis of in het ziekenhuis.

Medische zorg door eigen huisarts

We zien graag dat de eigen huisarts binnen het hospice behandelaar blijft. Voor deze medische verantwoordelijkheid verwachten we dat de huisarts minstens eenmaal per week in het hospice langskomt, bij voorkeur aanwezig is bij het wekelijks multidisciplinair overleg (MDO) op dinsdag en telefonisch bereikbaar is via een mobiel nummer of de assistente.
De avond-, nacht- en weekendzorg kan worden overgenomen door de Huisartsenpost Voorhout (DDDB) zo nodig i.s.m. het consultatieteam palliatieve zorg Zuid-Holland Noord. Een goede overdracht aan de huisartsenpost is daarom wenselijk.

Medische zorg door bij het hospice aangesloten huisarts

Desgewenst kan de huisarts de medische verantwoordelijkheid overdragen aan een van de twee aan het hospice verbonden huisartsen. De hospice-arts is een huisarts met ruime ervaring en expertise op palliatief gebied en heeft de kaderopleiding Palliatieve Zorg gevolgd.

Stichting Hospice- Duin en Bollenstreek | Hoofdstraat 51 | 2171 AR Sassenheim | Telefoon: 0252-227139 | Fax: 0252-225888 | E-mail: info@hospiceduinenbollenstreek.nl
Kamer van Koophandel nr: 28109930 | Bankrekening: NL60rabo0129213063 | Fiscaal nummer: 8156.42.192 | RSIN-nummer: 815642192

© Hospice Duin- en Bollenstreek 2008 – 2024 | Privacy Statement